Gevuld stokbrood

Recept: Gevuld stokbrood

gevuld stokbrood

How do you like these meatballs

Heb je zin in een heerlijk gevuld stokbrood? Probeer dit stokbrood met gehaktballen, Parmezaanse kaas en tomatensaus. Het is alsof je een stokbrood eet met een bolognese saus, maar dan anders.

Gevuld stokbrood
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
Stokbrood
  • Lekker stokbrood :D (De gehaktballen en saus zijn genoeg voor 1,5/2 stokbroden).
voor de gehaktballen
  • 200 gram rundergehakt
  • 200 gram half om half gehakt
  • 50 gram verse broodkruimels (paneermeel)
  • 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 20 gram bladpeterselie, fijngehakt
  • 60 ml olijfolie
  • 60 ml melk
  • 3 middelgrote teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 groot ei
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 eetlepel verse oregano blaadjes, gehakte
  • 1 eetlepel sap van 1 citroen
  • 1 theelepel fijn geraspte schil
  • Zout en versgemalen zwarte peper
voor de saus
  • 400 gram trostomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 3 middelgrote teentjes knoflook, fijngesneden
  • 3 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
  • Geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Bak een grote kom en meng hier de volgende ingrediënten in: paneermeel, melk, ei, kaas, peterselie, 1 theelepel zout en ½ theelepel peper.
  2. Verwarm in een grote koekenpan twee eetlepels olijfolie.
  3. Voeg nu de ansjovis toe en bak ze tot ze uiteenvallen (ongeveer 2 minuten)
  4. Voeg nu de ui toe en fruit ze aan.
  5. Roer er nu knoflook, oregano, citroenrasp, citroensap, rode peper vlokken door de pan heen.
  6. Voeg nu je broodkruimel mengsel aan dit geheel toe en blijven doorroeren.
  7. Doe nu het gehakt in een kom en en kneed het nu door met je broodkruimelmengsel.
  8. Als alles goed gemixt is kun je er gehaktballen van gaan rollen.
  9. Verhit nu 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  10. Bak nu de gehaktballetjes bruin aan alles kanten (ongeveer 5 minuten).
  11. Zet nu de oven aan op ongeveer 150-160 graden.
  12. Doe de tomaten in een kom en knijp ze helemaal fijn.
  13. Zet wederom een koekenpan op een middellaag vuur met een beetje olijfolie.
  14. Fruit nu de de fijngesneden ui met knoflook.
  15. Voeg daarna de tomaten toe en roer dit goed door.
  16. Na 1 minuutjes voeg je de gehaktballetjes toe en laat dit voor ongeveer 12 tot 15 minuten sudderen.
  17. Snij het stokbrood ondertussen open en plaats het voor ongeveer 10 minuten in de oven.
  18. Voeg daarna de verse basilicum toe aan je saus.
  19. Nog even door roeren en vervolgens kun je de broodjes gaan beleggen.
  20. Voeg de tomatensaus met gehaktballen aan de broodjes toe.
  21. Beleg ze daarna met lekker veel Parmezaanse kaas.
  22. Daarna nog vijf minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

five × five =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.