Zout

zout
Zout is een hele erg bekend product. Waar zit tegenwoordig nou geen zout meer in? Zout is de simpele naam voor natriumchloride (NaCl). Zout is een witte kristalachtig stof wat oplosbaar is in water. Vroeger werd zout vooral gebruikt om producten langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig wordt het vaak als smaakversterker gebruikt. Dagelijks heeft je lichaam ongeveer 1 à 2 gram zout nodig, maar in Nederland wordt gemiddeld 10 tot 12 gram zout genuttigd per dag. Vroeger werd er gedacht dat zout een geneesmiddel was voor onder andere hoesten en keelpijn. Tegenwoordig wordt zout vooral gebruikt als gorgelmiddel. In pizza's en pasta wordt vaak zout gebruikt, maar gebruik het echter met mate voor een betere gezondheid.

Recept: Groene pesto

Groene pesto

Groene pesto is een heerlijke, Italiaanse saus. ‘Pesto’ betekent in het Italiaans ‘gestampt’, doordat olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, Parmezaanse kaas en pijnboompitten oorspronkelijk fijngestampt worden in een vijzel. En dat is precies wat je in dit recept doet! Geniet van de heerlijke, authentieke smaak van pesto voor bijvoorbeeld over de pasta, of in een salade. Lees verder

Vegetarische pizza

Vegetarische pizza

Vegetarische pizza is een pizza zonder vlees, die ideaal is om te eten als je graag vegetarisch eet. Deze vegetarische pizza is een heerlijke pizza met mozzarella, tomaat en basilicum. Deze pizza wordt ook wel ‘tricolore’ genoemd, doordat de kleuren van deze pizza overeenkomen met de kleuren van de Italiaanse vlag. Recept: Vegetarische pizza Vegetarische Lees verder

Italiaanse varkensrollade

Italiaanse varkensrollade

Italiaanse varkensrollade is een heerlijke rollade van varkenshaas, mozzarella en serranoham. Je brengt de varkensrollade op smaak met takjes tijm, tapenade van zwarte olijven, zwarte olijven en peper en zout. Je weet dat dit gerecht klaar is als de rollade mooi roze is van binnen en de mozzarella gesmolten is. Eet de varkensrollade samen met Lees verder

Klassieke carpaccio

Klassieke carpaccio

Klassieke carpaccio is een heerlijk Italiaans voorgerecht dat vooral gegeten wordt tijdens feestdagen. Het heeft dan ook een luxe uitstraling! Wil jij gewoon eens op een doordeweekse avond genieten van een lekker luxe voorgerechtje? Zet dan binnen 10 minuten deze klassieke carpaccio op tafel én geniet hier samen van! Recept: Klassieke carpaccio Klassieke carpaccio   Lees verder

Italiaans gehaktbrood

Italiaans-gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood is brood met gehakt dat je kunt eten bij een gerecht. Heerlijk bij een Italiaanse salade, zoals een salade caprese. Erg lekker als je iets meer tijd hebt om een uitgebreid, Italiaans gerecht op tafel te zetten! Je hebt dit gerecht binnen een uur klaar, waarna je het gezellig samen met het hele Lees verder

Gehaktballen In Tomatensaus

Gehaktballen In Tomatensaus

Gehaktballen In Tomatensaus Gehaktballen In Tomatensaus Deze gehaktballen in tomatensaus is een echte Italiaanse authentieke klassieker. Als je dit wilt eten met een pasta zou je dit kunnen eten met verschillende soorten pasta. Spaghetti, Macaroni, Farfalle, alles is mogelijk. 4.0 from 1 reviews Gehaktballen In Tomatensaus   Print Voorbereiding 20 Minuten Kooktijd 1 Uur Totale Lees verder

Pittige gehaktballetjes

Pittige-gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes zijn eenvoudig te maken, en ze zijn ook nog eens heerlijk bij veel gerechten, zoals rijst en aardappelen. De chilisaus maakt de balletjes lekker pittig. Gebruik bij voorkeur een Thaise chilisaus: deze is nog pittiger. De ui en knoflook zorgen voor nog meer smaak. Recept: Pittige gehaktballetjes 4.0 from 1 reviews Pittige gehaktballetjes Lees verder

Zalm uit de oven

zalm uit de oven

Zalm uit de oven is een heerlijk en zoet bijgerecht. Je brengt de zalm namelijk op smaak met honing, wittewijnazijn, mosterd, knoflook en eventueel rodepepervlokken. Erg lekker voor bij bijvoorbeeld groenten, aardappelen of rijst. En het is nog gezond ook! Daarnaast zet je dit bijgerecht al binnen een halfuurtje op tafel. Recept: Zalm uit de Lees verder

Recept: Citroensaus

Citroensaus

Citroensaus is een heerlijke, frisse saus voor over een lekker stukje vlees, zoals tartaar. Daarnaast is deze saus ook lekker op een broodje met een hamburger. Je maakt deze saus van onder andere augurken, dille, sjalotten en kappertjes. Kortom: een frisse, kruidige én veelzijdige saus die je kunt gebruiken voor allerlei (vlees)gerechten. Recept: Citroensaus 5.0 Lees verder

Recept: Kaassaus

Kaassaus

Kaassaus is bij veel gerechten lekker: bij diverse groenten en door de pasta. Het geeft namelijk altijd net iets meer smaak aan jouw gerecht! Met dit handige recept maak jij al de lekkerste, zelfgemaakte kaassaus binnen 20 minuten. Voor dit recept gebruiken we Parmezaanse kaas, zodat de saus nóg krachtiger is. Recept: Kaassaus 3.0 from Lees verder