Recept: Groene pesto

Groene pesto

Groene pesto is een heerlijke, Italiaanse saus. ‘Pesto’ betekent in het Italiaans ‘gestampt’, doordat olijfolie, basilicumblaadjes, knoflook, zeezout, Parmezaanse kaas en pijnboompitten oorspronkelijk fijngestampt worden in een vijzel. En dat is precies wat je in dit recept doet! Geniet van de heerlijke, authentieke smaak van pesto voor bijvoorbeeld over de pasta, of in een salade. Lees verder

Gevuld stokbrood

gevuld stokbrood

Recept: Gevuld stokbrood How do you like these meatballs Heb je zin in een heerlijk gevuld stokbrood? Probeer dit stokbrood met gehaktballen, Parmezaanse kaas en tomatensaus. Het is alsof je een stokbrood eet met een bolognese saus, maar dan anders. Gevuld stokbrood   Print Voorbereiding 10 Minuten Kooktijd 20 Minuten Totale tijd 30 Minuten   Lees verder

Recept: Pizza Roma

Pizza Roma

Recept: Pizza Roma Authentieke pizza uit rome Pizza in Italië kan per stad anders zijn. Om een voorbeeld te geven, de pizza roma uit Rome heeft een dunne en knapperige rand terwijl een Napolitaanse pizza een iets stevigere en smeuïge pizzabodem heeft. Daar waar de pizza uit Napoli twee varianten kent (een pizza Marghertia of Lees verder

Bruschetta tomaat

Bruschetta tomaat

Bruschetta is een typisch Italiaans hapje dat lekker is om te eten voor de maaltijd. Bruschetta ken je vast wel van de harde toastjes in de supermarkt, maar het is nog veel lekkerder én leuker om jouw eigen bruschetta te maken. Bruschetta tomaat is heerlijk met de frisse smaak van tomaat en basilicum. Leuk tijdens Lees verder

Bruschetta tomaat mozzarella

Bruschetta tomaat mozzarella

Bruschetta is een heerlijk Italiaans (borrel)hapje dat wordt gegeten voor het diner. Er bestaan verschillende variaties van dit lekkere, geoliede stukje brood. Je kunt hier namelijk alles op doen wat je maar lekker vindt! Dit recept is voor zelfgemaakte bruschetta met tomaat en mozzarella. Geniet samen met vrienden of familie van heerlijke hapjes, zodat je Lees verder

Italiaanse stoofschotel

Italiaanse stoofschotel

Italiaanse stoofschotel Recept: Italiaanse stoofschotel Dit Italiaanse stoofschotel kent men ook wel als Ossobuco. Een feestmaal dat ik vooral ken van de kerstdiners bij ons thuis. Mijn vader is grote fan van dit recept en daarom staat het ook vaak op tafel als er iets te vieren is. In deze Italiaanse stoofschotel zit laurierblad en Lees verder

Recept Ossobuco

Ossobuco

Het recept voor Ossobuco klinkt misschien niet bij iedereen bekend, maar het is een heerlijk gerecht om van te genieten. Je bent er wel even mee bezig, maar het zal zeker de moeite waard zijn. Ossobuco is een Italiaans vleesgerecht die zijn oorsprong kent uit Milaan. De basis van Ossobuco zijn kalfsschenkels dat afkomstig is Lees verder

Italiaans gehaktbrood

Italiaans-gehaktbrood

Italiaans gehaktbrood is brood met gehakt dat je kunt eten bij een gerecht. Heerlijk bij een Italiaanse salade, zoals een salade caprese. Erg lekker als je iets meer tijd hebt om een uitgebreid, Italiaans gerecht op tafel te zetten! Je hebt dit gerecht binnen een uur klaar, waarna je het gezellig samen met het hele Lees verder

Recept: Gevulde kip

Gevulde kip

Het kost even wat tijd en moeite, maar dit recept voor gevulde kip is het meer dan waard! Het is namelijk heerlijk om jouw kip op smaak te brengen met onder andere spinazie, zure room, peperkaas en spek. Geniet van dit bijgerecht met aardappelen, pasta of rijst tijdens feestdagen of doordeweekse dagen: aan jou de Lees verder