Spinazie en champignons

Spinazie en champignons

spinazie en champignons

Recept: spinazie en champignons

In Nederland kweekt men champignons in de provincies Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Spinazie in Nederland komt doorgaans voor in de maanden Maart, April, Mei, Juni, Juli en Augustus. Spinazie en champignons kun je heel lekker samen bakken en je bent er eigenlijk zo mee klaar. Dit is een heel makkelijk recept en het is ook nog eens vegetarisch. Je zou spinazie en champignons kunnen maken met wat risotto erbij. Met dit recept heb je genoeg voor twee personen.

5.0 from 1 reviews
Spinazie en champignons
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 2
Ingrediënten
  • 30 ml olijfolie
  • ½ kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 195 gram verse champignons, in plakjes
  • 140 gram schone verse bladspinazie, grof gehakt
  • 15 ml balsamico azijn
  • 60 ml witte wijn
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Fijn gesneden peterselie als garnering
Instructies
  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in stukjes.
  2. Was de bladspinazie en snij deze ook (mag grof)
  3. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en verhit hier de olijfolie in.
  4. Fruit de ui en knoflook in de olie tot ze beginnen te zacht geworden.
  5. Voeg nu de champignons toe en bak tot ze beginnen te slinken, ongeveer 3 tot 4 minuten.
  6. Gooi al roerende de spinazie erbij en bak dit tot de spinazie is geslonken.
  7. Voeg nu de balsamico azijn toe, al roerend totdat het wordt geabsorbeerd, roer er dan de witte wijn doorheen.
  8. Zet het vuur laag en laat sudderen tot de wijn bijna volledig is geabsorbeerd.
  9. Breng op smaak met zout en peper naar smaak en bestrooi met verse peterselie.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

5 + 1 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.