Risotto met champignons en Parmezaanse kaas

Risotto met champignons

Heerlijke risotto met champignons maak je simpel met ons eigen recept. We gebruiken hierin 2 soorten champignons, de portobello en witte champignons. Het lijkt wat veel werk, maar het zijn eenvoudige instructies die iedereen zou moeten kunnen uitvoeren. Mocht je nog risotto met champignons overhouden, dan kun je het de volgende dag opwarmen in een pan of in de magnetron. Bewaar het dan wel nadat het is afgekoeld afgedekt in de koelkast. Hopelijk ga je net zo genieten als dat wij van deze lekkere maaltijd hebben gedaan. Laat je ons weten wat je van onze risotto met champignons vond?

Recepten Risotto met champignons

5.0 from 1 reviews
Risotto met champignons
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 6 kopjes kippenbouillon, verdeeld
  • 3 eetlepels olijfolie, verdeeld
  • 500 gram portobello champignons in dunne plakjes gesneden
  • 500 gram witte champignons in dunne plakjes
  • 2 sjalotjes in blokjes gesneden
  • 1,5 kopje risotto rijst
  • ½ kop droge witte wijn
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • 3 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels boter
  • ⅓ kopje vers geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Verwarm een pan met de bouillon op laag vuur.
  2. Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels olijfolie en baak hier de beide soorten champignons in totdat ze zacht zijn. Schep ze vervolgens over in een kommetje.
  3. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe in dezelfde koekenpan en bak hier de sjalotten in voor 1 minuut en daarna voeg je de rijst er al roerend aan toe voor 2 minuten.
  4. Voeg nu beetje bij beetje de wijn er aan toe. Blijf roeren zodat de wijn wordt opgenomen door de rijst.
  5. Voeg een half kopje bouillon toe per keer en doe hetzelfde als bij de wijn. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  6. Haal de pan van het vuur en roer nu de champignons, boter, bieslook en Parmezaanse kaas er doorheen. Breng het eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
  7. Veeldeel het over 4 diepe borden of wat grotere kommen.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 440

Veel plezier met het bereiden van deze smakelijke risotto met champignons!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

seventeen + 17 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.