Recept Tomatentaart

Tomatentaart

Tomatentaart

Lekkere tomatentaart voor iedereen

Voor deze tomatentaart gebruiken wij gele en rode tomaten. De gele tomaat staat bekend om zijn bijzondere kleur en volle smaak. In Nederland kom je deze tomaat weinig tegen en natuurlijk kun je ook gewoon trostomaten gebruiken voor deze tomatentaart.

Tip: Heb je al een voorraadje aan taartbodems in de vriezer liggen? Nee? Met dit taartbodem recept maak je eenvoudig een taartbodem die je zo kunt invriezen om later te gebruiken voor hartige taarten. Je kunt natuurlijk ook bladerdeeg gebruiken om een taartbodem te maken als je weinig tijd hebt.

3.0 from 1 reviews
Tomatentaart
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 8
Ingrediënten
  • Een taartbodem, zelf gemaakt of je kunt er een maken van bladerdeeg
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 750 gram tomaten in dunne plakjes.
  • een klein beetje zout
  • een half bosje fijngesneden tijm
  • vier eieren
  • 100 ml room
  • 75 ml melk
  • anderhalf eetlepel honing
  • drie eetlepels balsamicoazijn
  • drie eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes fijn gesneden knoflook
  • Een beetje zout en peper
Instructies
  1. Was de tomaten en snij deze in plakjes en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  2. Bestrooi de tomaten met een beetje zout en laat de tomaten nu minimaal 2 uur uitlekken.
  3. Pak een kommetje erbij en doe hier de helft van de fijn gesneden tijm, honing en balsamicoazijn in.
  4. Zeef dit mengsel en zet het daarna apart.
  5. Meng daarnaast een mengsel van melk, room en drie van de vier eieren.
  6. Verhit een pan met drie eetlepels olijfolie en fruit hier in de knoflookstukjes op een middel laag vuur. bewaar de knoflookstukjes los van de olie waar je het in gebakken hebt.
  7. Pak nu je taartbodem erbij of bekleed een taartvorm met bladerdeeg om de taartbodem te maken.
  8. Bestrooi de bodem van de taart nu met geraspte Parmezaanse kaas, nog een beetje fijngesneden tijm en de gebakken knoflook.
  9. Voeg nu het ei-mengsel toe op de bodem.
  10. Daarna kun je de taart gaan bekleden met de plakjes tomaten.
  11. Verwarm de oven op ongeveer 225 graden.
  12. Pak een kwastje en bestrijk de tomaten die bovenop liggen met het tijm-mengsel en voeg ook nog de olijfolie toe waarmee je de knoflook hebt gebakken.
  13. Bak vervolgens de taart voor zo'n 30 a 35 minuten

Eet smakelijk

 

Comments

  1. says

    Vanavond gemaakt en wij hebben gesmuld. En ook nog eens makkelijk te maken. Dit recept komt vaker op tafel.


    60

Leave a Reply

Your email address will not be published.

16 − 7 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.