Recept Aubergine en courgette

Aubergine en courgette

aubergine en courgette

Aubergine en courgette

Mozzarella kun je heerlijk combineren met aubergine en courgette. Los van het feit dat dit gerecht vegetarisch is ben je er ook nog eens binnen 15 minuten mee klaar. Lekker als voorgerecht los of te combineren met risotto bijvoorbeeld. Tomaat, basilicum en mozzarella is natuurlijk al legendarisch maar combineer het met gegrilde aubergine en courgette en je hebt een heerlijk gerecht op tafel staan. Door deze combinatie van deze groenten en de tomaat, basilicum en mozzarella combineer je de Franse en Italiaanse keuken tot een geheel.

5.0 from 1 reviews
Recept Aubergine en courgette
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 1 halve aubergine, snijd ze in 6 plakken
  • 1 courgette, medium gesneden dik op de diagonaal
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1 grote tomaat, snijd ze in 6 plakjes en licht gezouten
  • 1 bol mozzarella gesneden in 6 sneetjes
  • Een aantal basilicumblaadjes
  • Beetje peper en zout
  • Paar eetlepels extra vergine olijfolie
Instructies
  1. Verwarm de oven op ongeveer 180 graden.
  2. Zet een grillpan op een middelhoog vuur en verhit hier twee a drie eetlepels olijfolie in.
  3. Grill hier de aubergine en courgette in met wat zout en peper.
  4. Grill ze tot er mooie grill afdrukken krijgen, ongeveer vijf minuten per kant.
  5. Haal de groenten vervolgens van de grill en begin ze met opstapelen in een ovenschaaltje.
  6. Stapel de aubergine, courgette, mozzarella, basillicum en dan weer een aubergine en courgette op.
  7. Herhaal dit proces een paar keer.
  8. Besprenkel alles nog met een beetje zout, peper, balsamicoazijn en een beetje olijfolie
  9. Doe het daarna nog vijf minuten in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

Eet smakelijk

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 × 2 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.