Bruschetta tomaat

Bruschetta tomaatBruschetta is een typisch Italiaans hapje dat lekker is om te eten voor de maaltijd. Bruschetta ken je vast wel van de harde toastjes in de supermarkt, maar het is nog veel lekkerder én leuker om jouw eigen bruschetta te maken. Bruschetta tomaat is heerlijk met de frisse smaak van tomaat en basilicum. Leuk tijdens feestjes, of als je gewoon vrienden over de vloer krijgt!

Recept: Bruschetta tomaat

Bruschetta tomaat
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 12
Ingrediënten
  • 2 tomaten
  • 1 ciabatta
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 basilicumblaadjes
Instructies
  1. De tomaten inkruisen. (Dit doe je door een kruisje te snijden op de plek waar het kroontje van de tomaat zat.)
  2. Doe de tomaten 20 seconden in kokend water, waarna je de tomaten weer afspoelt met koud water.
  3. Haal de vellen van de tomaten eraf, haal de pitjes eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  4. Pel het teentje knoflook en pers deze uit boven een kommetje.
  5. Roer vervolgens de knoflook erdoorheen.
  6. Snijd 1 sneetje ciabatta (per persoon) en rooster deze in de broodrooster of grill.
  7. Smeer een dun laagje knoflookolie over de plakjes ciabatta
  8. Doe de blokjes tomaat erop.
  9. Hak de blaadjes basilicum grof en garneer hier jouw zelfgemaakte bruschetta mee.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

seven + 10 =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.