Recept: Scroppino

ScroppinoScroppino is een heerlijke, Italiaanse cocktail. Je kunt dit chique drankje zowel in de zomer als winter drinken, omdat het gewoon altijd lekker is! Drink deze cocktail bij voorkeur als dessert na een gerecht, of tussen het voor- en hoofdgerecht door: wat jij het lekkerst vindt! Scroppino komt uit Venetië, waar het oorspronkelijk met een garde bereid wordt. Wist je alleen dat het in een blender veel makkelijker te maken is? Tip: blend maximaal twee scroppino’s tegelijkertijd in de blender. Zo voorkom je dat jouw blender overstroomt en jouw keuken een rommel wordt.

Recept: Scroppino

Recept: Scroppino
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 1
Ingrediënten
  • prosecco (2 delen)
  • vodka (1 deel)
  • citroensorbetijs (2 bolletjes)
  • (1 deel is 30 ml)
Extra nodig:
  • garde of blender
Instructies
  1. Gebruik 2 bolletjes citroensorbetijs per glas.
  2. Voeg 2 delen prosecco en 1 deel vodka toe aan de blender. (Ga door tot het een luchtig en schuimend geheel vormt.)
  3. Garneer bij voorkeur met een schijfje citroen.

Geniet ervan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

16 − three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.