Limoncello dessert

Limoncello dessert

Een limoncello dessert kun je zelf eenvoudig maken met dit eenvoudige dessert recept. Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer nodig en een het liefst een ijsmachine. Heb je geen ijsmachine dan kan het ook in de vriezer. Een van onze ingredienten is limoncello, voor de gene die niet weet wat het is of waar het verkrijgbaar is kan op de volgende link klikken. Als je minder te besteden hebt dan kun je ook deze kopen. Het limoncello ijs krijgt een hele mooie gele kleur zoals op de foto en kan je leuk serveren in gekleurde schaaltjes die je het beste van te voren ook even in de diepvries kunt zetten. Veel plezier met het maken van deze leuke en vooral lekker Limoncello dessert.

Limoncello dessert

5.0 from 1 reviews
Limoncello dessert
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 4
Ingrediënten
  • 4 grote citroenen
  • 125 gram poedersuiker
  • 70 milliliter limoncello
  • 250 milliliter slagroom
  • 200 gram crème fraîche
Instructies
  1. Rasp de schil van alle 4 de citroenen.
  2. Zeef de poedersuiker.
  3. Pers 3 citroenen uit totdat je totaal 100 milliliter citroensap hebt.
  4. Pak een keukenmachine of staafmixer en mix de citroensap, limoncello, citroenrasp en poedersuiker goed door elkaar.
  5. Klop de crème fraîche samen met de slagroom mooi stijf en mix het daarna samen met de vorige mix bij elkaar tot een glad mengsel.
  6. Zet je ijsmachine aan en doe daar geleidelijk dit mengsel in. Laat het bevriezen volgens de instructies van de ijsmachine. Heb je geen ijsmachine, zet het dan in een luchtdichte bak in de vriezer en roer het elke 30 minuten door elkaar voor de komende 4 a 5 uur.
Voedingswaarde
Serveert: 1 calorieën: 325

Hopelijk heb jij net zo genoten van de Limoncello dessert als wij. We zouden het leuk vinden als je een reactie op deze pagina zou achterlaten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

five + fifteen =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.