Biscotti Almond

Biscotti AlmondEen heerlijk Italiaans toetje zelf op tafel zetten? Dat kan met dit simpele recept voor Biscotti Almond. Een heerlijke mix van een cake en een koekje met gezonde amandelen. Hoe maak je dit? Check hieronder het recept.

Recept Biscotti Almond

4.0 from 2 reviews
Biscotti Almond
 
Voorbereiding
Kooktijd
Totale tijd
 
Auteur:
Serveert: 3 dozijn koekjes
Ingrediënten
  • 190 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 4 eetlepels ongezouten boter, zacht
  • 130 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • ½ theelepel vanille-extract
  • ½ theelepel amandel-extract
  • 126 gram amandelen, geroosterd en grof gehakt
  • 2 eetlepels geraspte verse sinaasappelschil
Instructies
  1. Doe een rek met bakpapier in het midden van het oven en verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Klop de bloem, bakpoeder en het zout samen in een kom.
  3. Pak een grote kom en klopt de boter en de suiker met een elektrische mixer op medium snelheid tot een licht en pluizig deeg in ongeveer 3 tot 6 minuten.
  4. Klop de eieren (een voor een), dan de vanille en de amandel-extract totdat het gecombineerd is.
  5. Verlaag de snelheid van de mixer en meng het bloemmengsel erbij in ongeveer 30 seconden.
  6. Meng er vervolgens de amandelen en schil doorheen totdat het net is opgenomen door het deeg.
  7. Leg het deeg in twee stukken op een met bloem bestoven werkbank. De stukken deeg zijn 33 cm bij 5 cm.
  8. Leg de twee stukken deeg zo'n 7 cm uit elkaar.
  9. Bak het deeg totdat het goudbruin is en net scheurtjes begint te vertonen aan de top in ongeveer 35 minuten.
  10. Draai de bakplaat halverwege het bakproces.
  11. Haal de biscotti uit de oven en laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat.
  12. Verlaag de oven temperatuur naar 160 °C.
  13. Leg de biscotti op een snijplank en snijd ze elk diagonaal in plakjes van 1,5 cm dik met een gekarteld mes.
  14. Leg de plakjes ongeveer 1 cm uit elkaar op de bakplaat en bak ze krokant en goudbruin aan de beide kanten in ongeveer 15 minuten.
  15. Draai de biscotti halverwege de baktijd van kant.
  16. Haal de biscotti uit de oven en laat ze op een rooster afkoelen voordat je ze serveert.

Eet smakelijk!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

1 × three =

Beoordeel dit recept:  

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.